Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti

Ušće 10, blok 15, Beograd
Radno vreme: od 10:00 do 18:00, četvrtkom od 10:00 do 22:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku
Cena ulaznice je 300 dinara
Grupne ulaznice su 200 dinara
Za studente, učenike srednjih i osnovnih škola, penzionere ulaznica je 150 dinara
Svake srede ulaz je slobodan.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti

Pariska 14, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Radno vreme: od 12:00 do 20:00, osim utorkom
Ulaz slobodan

Razgovor i stručna analiza rada umetnice Svetlane Volic / NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet / Salon MSUB / 22.3.17. u 18h

govorni-programi | 22.03.2017


Razgovor i stručna analiza rada umetnice Svetlane Volic 

 

Salon Muzeja savremene umetnosti, Pariska 14

Sreda, 22. mart 2017. godine u 18 časova

O radu Svetlane Volic govore dr Mileta Prodanović, redovan profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, i dr Predrag Terzić, umetnik i predavač.

Moderator je Una Popović, kustos izložbe i Salona MSUB.


Izložba „NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet“ ovom prilikom služi kao resurs za širu interpretaciju rada Svetlane Volic. Mileta Prodanović će se osvrtnuti na Svetlanino intermedijalno istraživanje, dok će Predrag Terzić, kao jedan od autora tekstova u katalogu izložbe, objasniti poziciju kretanja, pogleda, pokreta u radu autorke koja funkcioniše, ne samo kao formalni model traveloga, već je i performativnog karaktera sa ciljem da prenese i uspostavi vid tzv. „novih pejsaža“ koji se naknadno predstavljaju u definisanim fizičkim ali i otvorenim, mentalnim prostorima. 

Video instalacija „NON FINITO, Pasaž 2: Gde prestaje svet“ druga je u nizu ambijentalnih izložbi u sklopu većeg umetničkog projekta Svetlane Volic „NON FINITO/Izvođenja prostornih narativa“. 

 
Svetlana Volic rođena je u Beogradu 1974. godine. Diplomirala je i magistrirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Čedomira Vasića. Od 2014. godine zaposlena je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u zvanju asistenta, na kom pohađa i doktorske umetničke studije (mentor prof. Mileta Prodanović). Izražava se kroz različite medije: slikarstvo, video, video-instalacije, fotografiju, grafički i scenski dizajn. Realizovala je 11 samostalnih izložbi i učestvovala na preko 60 grupnih izložbi, simpozijuma i festivala u zemlji i inostranstvu (Makedonija, Češka Republika, Crna Gora, Estonija, Letonija, Mađarska, Bugarska, Italija, Grčka, Kanada, SAD i Nemačka). Realizovala je 18 video-instalacija za različite pozorišne predstave. Dobitnik je stipendije fondacije CEC ArtsLink, Njujork, SAD, 2013. Njeni radovi nalaze se u inostranim i domaćim kolekcijama.