Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Muzej je zatvoren za publiku

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Salon je zatvoren za publiku

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Zatvoren za publiku

„Evropski kontekst srpskog nadrealizma “


Osnovna ideja projekta “Evropski kontekst srpskog nadrealizma” je da se što stručnije i u najobuhvatnijem vidu iskoriste kapaciteti koje pružaju zbirke, fondovi, arhivi i biblioteke koje čuvaju umetnička dela ili dokumentaciju vezanu za nadrealizam. Glavni cilj projekta je podsticanje istraživanja, prikupljanje i prezentacija celokupne kulturne baštine vezane za srpski i evropski nadrealizam na jednom mestu, sa posebnim akcentom na istraživanje, edukaciju i komunikaciju.

Institucije koje partnerski učestvuju u projektu su:

Muzej savremene umetnosti (nosilac projekta), Narodna biblioteka Srbije, Muzej primenjene umetnosti, Institut za književnost i umetnost, Narodna biblioteka Bor i Istorijski arhiv Beograda.

Kao stručni saradnici, u projektu učestvuju istaknuti stručnjaci iz različitih oblasti, kao što su prof. dr Milanka Todić, prof. dr Jelena Novaković, dr Bojan Jović i drugi.  

Pokrovitelji projekta: Art Mentor Fondacija iz Lucerna, Švajcarska; Sekretarijat za kulturu Skupštine grada Beograda i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

www.nadrealizam.rs