Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Muzej je zatvoren za publiku

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Salon je zatvoren za publiku

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Zatvoren za publiku

Omladinski klub

Edukativni program za srednjoškolce (OK MSUB) kreiran je sa ciljem da, kroz promociju muzejskih zbirki i savremene vizuelne produkcije, aktivno učestvuje u formiranju građanskog vaspitnog i obrazovnog sistema. U tom smislu zbirke Muzeja savremene umetnosti nude tematski repertoar za istraživanje u oblasti istorije i teorije umetnosti, za razvijanje kritičkog mišljenja, za formiranje svesti o mestu i ulozi umetnosti u kulturnoj baštini. Savremena vizuelna produkcija, prezentovana kroz tematske izložbe, predstavlja sadržaj na kome se može usvojiti i razvijati vizuelno mišljenje, uspostaviti aktivan odnos između vizuelne umetnosti i edukacije, emancipovati globalno, kreativno mišljenje kao ključ za razumevanje savremenog društva i uslov za integraciju u njega.
  • Ponekad nedeljom je program kreiran sa ciljem da srednjoškolcima omogući direktni kontakt sa umetničkim delima i umetnicima.
  • Program Akcije realizuje se u formi asistenture umetnicima na realizaciji umetničkih dela. Primenjuje se povremeno i u dogovoru sa umetnicima.
  • Idemo u Muzeju je program za organizovane posete škola. Primenjuje se se tokom školske godine.
  • Program Kuda večeras? organizuje se povremeno, u okviru muzičkih programa u Edukativnom centru MSUB, Galeriji – legatu milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića. Ovaj program ima zabavni karakter a cilj mu je unapređenje komunikacije između Muzeja i srednjoškolaca.

Omladinski klub
Omladinski klub
Omladinski klub
Omladinski klub
Omladinski klub