Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook FacebookRadno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Muzej je zatvoren za publiku

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Salon je zatvoren za publiku

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd
Zatvoren za publiku

Promocija izložbenih kataloga Salona MSUB i razgovor povodom izložbe „Silent Talk/Nemi govor” / Salon MSUB, 23.01.2019. godine od 17:30 časova

govorni-programi | 23.01.2020

Promocija izložbenih kataloga Salona MSUB od 17.30 časova

Razgovor povodom izložbe „Silent Talk/Nemi govor” Lane Vasiljević od 18 časova


Četvrtak 23. januar 2020. godine
Salon Muzeja savremene umetnosti 

U Salonu Muzeja savremene umetnosti u četvrtak 23. januara 2020. godine održaće se od 17.30 časova promocija izložbenih kataloga Salona MSUB, a od 18 časova razgovor o tekućoj izložbi „Silent talk/Nemi govor” i praksi umetnice Lane Vasiljević.

Na promociji će biti predstavljeni prateći katalozi grupne međunarodne izložbe „Kuda idemo i koliko će to putovanje da traje?", samostalne izložbe „Prizor”, umetnika Nikole Markovića i aktuelne izložbe „Silent Talk/Nemi govor” umetnice Lane Vasiljević. 

lzložba „Kuda idemo i koliko će to putovanje da traje?" predstavila je radove fotografa i video umetnika iz Nemačke, Švajcarske i Izraela. Na samostalnoj izložbi pod nazivom „Prizor” Nikole Marković publika je imala priliku da vidi novu seriju slika i crteža u kojima autor od prethodnih istraživanja u polju apstraktnog slikarskog jezika pravi svojevrsni zaokret ka interesovanju za figuraciju i pozivanje na primere iz istorije slikarstva. Skulpture, objekti i instalacija čine okosnicu izložbe umetnice Lane Vasiljević „Silent Talk/Nemi govor” koja traje do 3. februara u Salonu MSUB. Izložba posmatrača uvodi u prostor fizičke inkarnacije umetničinih ličnih unutrašnjih stavova i intimnih promisli, onoga što ona sama opisuje kao strategiju „mape uma”.

Nakon promocije kataloga u nastavku programa od 18 časova biće održan razgovor o izložbi “Silent talk/Nemi govor”. U razgovoru učestvuju autorka Lana Vasiljević, i umetnik Radoš Antonijević. Razgovor o izložbi i umetničkom radu Lane Vasiljević biće prilika da se razmene i mišljenja o skulpturi danas, dominantnim produkcijskim karakterstikama i tendencijama, novim pojavama i praksama u istraživanjima izražajnih potencijala materijala.

Lana Vasiljević (1973) je diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti, vajarski odsek u Beogradu. Od 1997. godine izlagala je grupno i samostalno u Beogradu, Njujorku, Parizu, Beču i Hagu. Bila je stipendista KulturKontakt programa u Beču kao i ArtsLink rezidencije u Njujorku. Dobitnica je nagrade 38. Oktobarskog salona za skulpturu 1997. godine, i GRIFON priznanja za vizuelni identitet 2006. i 2010. godine, kao i nagrade 10. Bijenala akvarela, Savremene galerije, u Zrenjaninu. Radovi Lane Vasiljević nalaze se u nekoliko privatnih i muzejskih kolekcija.

http://www.lanavasiljevic.com/

Radoš Antonijević (1969) je diplomirao i magistrirao na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu, na kojem radi od 2001. godine, odbranio je 2014. doktorsku tezu pod nazivom „Korektivi oblika. Vodič kroz skulptorske fenomene”. Učestvovao je na samostalnim i grupnim izložbama. Osvojio je brojne nagrade među kojima su „Nagrada iz fonda Vladete Petrića vajara”, „Nagrada Opštine Savski venac za skulpturu u kamenu”, „Nagrada Opštine Savski venac za skulpturu u drvetu, itd. Radovi mu se nalaze u privatnim i javnim kolekcijama.

https://radosantonijevic.weebly.com/