Vesti


MSUB Newsletter

Budite informisani o našim aktivnostima


Pratite nas...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Ulaznice - Ljubav je ljubav

Radno vreme


Muzej savremene umetnosti
Ušće 10, blok 15, Beograd

Radno vreme: 12:00-20:00
Utorkom je Muzej zatvoren za publiku.

Cena ulaznice-Akvizicije MSU: 300 rsd
Cena ulaznice-Ljubav je ljubav: 600 rsd
Studenti, učenici osnovnih i srednjih škola, penzioneri, korisnici EYCA, City Card i City Pass kartica: 150 rsd

Pravo na besplatan ulaz:
Lica sa invaliditetom, trudnice, predškolska deca, profesori, docenti, asistenti i studenti istorije umetnosti, arhitekture, likovne i priminjene umetnosti, novinari, zaposleni iz srodnih kulturnih ustanova, članovi ICOM-a, AICA, IKT, ULUS-a, ULUPUDS-a i drugih strukovnih udruženja.

Informacije o grupnim posetama i vođenjima na broj telefona 063-862-3129, i na info@msub.org.rs

Popusti se ostvaraju uz pokazivanje legitimacije na blagajni Muzeja.
Ulaz je besplatan svake srede.

****

Salon Muzeja savremene umetnosti
Pariska 14, Beograd

Salon MSUB ne radi zbog izvođenja radova na sanaciji i renoviranju prostora

****

Galerija-legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića

Rodoljuba Čolakovića 2, Beograd

Radno vreme: 14:00-20:00
Utorkom je Legat zatvoren za publiku.
Ulaz u Legat je besplatan.

Promocija izložbenih kataloga Salona MSUB / Salon MSUB, ponedeljak, 09.12.2019. godine u 18 časova

govorni-programi | 09.12.2019
Promocija izložbenih kataloga Salona MSUB

Salon Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14)
Ponedeljak, 09.12.2019. godine u 18 časova
Urednica programa Salona MSUB: Una Popović, kustos
   
Pozivamo vas na promociju kataloga izložbi koje su ove godine realizovane u Salonu Muzeja savremene umetnosti. Na promociji predstavićemo kataloge sledećih izložbi: Mariele Cvetić „Conquistador. Iz kulture i umetnosti”umetničkog para diSTRUKTURA „No Longer and Not Yet” kao i grupne autorske izložbe pod nazivom „Ženske priče” kustoskinje Mišele Blanuše.

Dođite da se prisetimo zajedno nekih od najznačajnih izložbi u protekloj godini.

Izložba Mariele Cvetić pod nazivom „Conquistador. Iz kulture i umetnosti” problematizovala je geografiju (i istoriju) Balkana preko samog Frojda kao netipičnog (dualnog) predstavnika zapadnog pogleda na Balkan i teorije koju on uspostavlja krajem 19. veka i njenih (teorijskih) implikacija tokom 20. veka do danas. Izložba je obuhvatala različite medije, od crteža, instalacije i readymade-a. U katalogu su objavljeni tekstovi umetnice Mariele Cvetić i dr. Jasmine Čubrilo, vanredne profesorke na katedri za Istoriji moderne umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.
 
Samostalna multimedijalna izložba „No Longer and Not Yet”, umetničkog para diSTRUKTURA bavila se promenama i novonastalim liminalnim prostorima u okviru velikog građevinskog poduhvata u beogradskoj Savamali. Na specifičan način kroz ambijentalnu instalaciju, fotografije i video diSTRUKTURA je predstavila istraživanje Beograda koje se ovom prilikom kao i često u njihovim radovima oslanja na koncept urbanog lutalaštva kao strategije promišljanja urbanog. U katalogu opisana je praksa diSTRUKTURE i tekuća izložba u tekstu Mirjane Pajtler, istoričarke umetnosti iz Graca.
 
Grupna izložba „Ženske priče” u Salonu Muzeja savremene umetnosti bavila se prezentacijom i afirmacijom mladih umetnica na srpskoj umetničkoj sceni. Na izložbi su se predstavile autorke Gorana Bačevac, Svetlana Bulatović, Sanja Ćopić, Andrea Dramićanin, Jelena Pantelić, Nadežda Kirćanski i Tijana Radenković. U svojim radovima autorke preispituju pozicije i identitet žene iz perspektive žene – umetnice. Autorka teksta u katalogu je mr Mišela Blanuša, muzejska savetnica Muzeja savremene umetnosti.